't Mouterijtje behoort tot de eerste generatie van 'brouwzalen' die in de jaren '80 voor een uitstekende ambiance in de Kapucijnenstraat zorgden. Het is trouwens de enige zaak die al die jaren is blijven bestaan. Nog steeds word je hier gastvrij ontvangen voor een frisse pint en een stevige portie comfort-food.
Het 18e-eeuwse pand was een deeltje van de 200 jaar oude brouwerij Tack, en diende als mouterij. Hier werd graan omgezet in mout en werd het mout vermalen tot moutschroot. Mout is een onmisbaar bestanddeel van bier. Het zorgt voor de specifieke smaak.
Brouwerij Tack werd in 1760 opgericht, later waren er twee brouwerijen die de naam Tack droegen. Onze mouterij maakte deel uit van 'de kleinen Tack'. De brouwerij die in 1948 het bier van lage gisting "Orta pils" op de markt bracht en voor het koelen, gisten, hoppen en lageren de Tacktoren bouwde. De brouwerij stopte met brouwen in 1962. De voormalige mouterij kwam leeg te staan, maar werd verkocht aan stoffenwinkel Parison. De laatste telg, Jean Pierre Tack, woont nog steeds op het budaeiland. Met de komst van Pentascoop, de voorloper van de budascoop, speelde hij handig in op de nood aan uitgaansmogelijkheden van de vele bioscoopbezoekers.
Ook 't Mouterijtje heeft een tweede adem gevonden. Vernieuwde kaart, extra biertjes. Kortrijkzaan of aangespoelde studenten, bioscoopbezoekers of (wieler)toerist, iedereen is welkom, je vindt hier zeker wat je zoekt. We zorgen er telkens voor dat het een onvergetelijk en leuk bezoek is.
't mouterijtje behoort tot de eerste generatie 'brouwkamers' die in de jaren '80 voor een uitstekende sfeer zorgden in de Kapucijnstraat. Het is ook het enige geval dat al die jaren bewaard is gebleven. Je wordt hier nog steeds hartelijk ontvangen voor een frisse pint en een stevige portie comfort food.
Made by Onplo